Työturvallisuuskilpailun voitto PK-sarjassa

SSP GROUP Oy voitti ylivoimaisesti Itä-Suomen työturvallisuuskilpailun 2023 sarjan ja yrityksemme kokonaisindeksi oli selvästi korkein kaikista yrityksistä ml konsernit. Kahden mitatun työmaamme indeksit olisivat oikeuttaneet myös työmaasarjojen voittoon, mutta perustus- ja runkotyömaan palkinto meni toiselle työmaalle Mikkeliin

SSP Group Oy:n toimitusjohtaja Mika Kaskinen kertoi, ettei menestys tullut aivan ”puskista”.

– Edellinen voittomme oli vuodelta 2020. Sen jälkeen olemme jatkaneet määrätietoista työturvallisuuden vaalimista. Henkilöstömme on omaksunut työturvallisuuteen kehittävän asenteen.

Asiaa auttaa henkilöstön vähäinen vaihtuvuus ja urakoiminen paljolti omalla työvoimalla. Tänä vuonna haasteellisena urakkana on Savonlinnan seurahuoneen muutostyö. Se vaatii tarkkaa ja hyvin suunnitelmallista työskentelyä työmaan puhtauden, järjestyksen ja turvallisuuden suhteen.

– Ensi vuoden jatkamme vähintään samalla työturvallisuuden tasolla, mutta aina löytyy jotakin pientä parannettavaa. Pölyntorjunnan ja -suojauksen tulo kilpailuun sopii meille hyvin. Olemme panostaneet siihen jo pitkään. Toimintamallit ja periaatteet on ammennettu pitkälti asbestipurkumenetelmistä, joita myös urakoimme, toteaa Mika Kaskinen.