SSP Haitta-aine

Asiantuntevat asbesti- ja haitta-ainetyöt.

Yrityksellämme on voimassa oleva asbestipurkulupa, sekä kuuluu lain vaatimaan asbestipurkutyöluparekisteriin. Ammattitaitoiset purkajamme ovat saanet tämän päivän vaatimuksien mukaiset koulutukset ja pätevyydet, niin asbesti- kuin homepurkutyöhönkin. Työntekijämme ovat ilmoitettu aluehallintoviraston ylläpitämään asbestipurkutyöhön pätevien henkilöiden rekisteriin. Suoritamme asbestipurkutöitä aina yksittäisestä kylpyhuoneesta suuriin kiinteistöihin/laitoksiin.

Suoritamme laaja-alaisesti asbesti- ja haitta-ainekartoituksia sekä asbestipurkutöitä yksittäisistä materiaaleista suuriin kiinteistöihin. Yrityksellämme on voimassa oleva asbestipurkulupa sekä ammattitaitoiset ja vaatimusten mukaisesti koulutetut työntekijät.

Asbestipurkutyöt ovat luvanvaraista työtä. Vuoden 2016 alussa tuli voimaan uusi laki (684/2015) eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista ja valtioneuvoston asetus (798/2015) asbestityön turvallisuudesta. Suomessa asbestia on käytetty rakennusmateriaaleissa vuosina 1922–1992. Erityisen runsasta asbestin käyttö on ollut vuosina 1963–1979. Asbestia on käytetty rakentamisessa muun muassa putkieristeissä, ruiskutuseristeenä, tasoitteissa, kiinnityslaasteissa, maaleissa, liimoissa, rakennuslevyissä, ilmastointikanavissa, muovimatoissa, saumauslaasteissa, kaakeleissa, vinyylilaatoissa, palokatkoeristeissä, ovissa, etenkin palo-ovissa, proppausmassoissa, sekä vesikatto- ja julkisivumateriaaleissa.

Suhtautuminen asbestiin on lainsäädännössä asteittain kiristynyt siten, että Suomessa ruiskutetun asbestin käyttö kiellettiin vuonna 1977, ja asbestipurkutyö tuli luvanvaraiseksi 1988. Asbestipitoisten rakennusmateriaalien valmistus ja maahantuonti kiellettiin vuoden 1993 alusta ja myyminen ja käyttöönotto 1994 alusta.

 

Palvelut

  • Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset
  • Asbesti- ja homepurkutyöt

Kenelle

  • Taloyhtiöille
  • Teollisuudelle
  • Julkiselle sektorille